+45 27 28 04 08 kontakt@majdjurhuus.dk

Introverte trives rigtig godt i eget selskab og kan sagtens undvære det sociale. Derfor trives introverte rigtig godt med de mange hjemmearbejdsdage i denne krisetid. Eller?

 

Introverte og ekstroverte er forskellige og trives med forskellige rammer og vilkår. I de seneste måneder med Corona og hjemmearbejdsdage har mange mennesker mærket på egen krop, hvad det betyder for dem at være isoleret og arbejde hjemme. Her er ingen hensyn til om du er introvert eller ekstrovert. Situationen er toneangivende, og arbejdspladserne retter ind så godt som muligt.

Rigtig mange mødes virtuelt til morgenmad, dagens møde, fællesfrokost, teammøder, fredagsbar etc. Masser af coachingsessioner, salgsmøder, konsulenttimer, sparring etc. foregår virtuelt. Netværksmøder og private virtuelle kaffemøder er på fuld speed.

 

Hvordan har du det med at sidde derhjemme i sutsko på 8. uge? Er det FEDT eller ØV?

… Spurgte jeg forleden i en mindre spørgeundersøgelse, samt i en post på LinkedIn.

Svarerne viser tydeligt at mange har det “både og”. At det er FEDT at lære nye metoder og arbejdsgange, der er brugbare i fremtiden. At det er FEDT med hjemmearbejdsdage, blot i mindre dosis. At det er FEDT at opnå resultater i et online set-up. At det er ØV og et kunstigt overfladisk fællesskab. At der er savn til inspiration, kolleger og at komme væk fra hverdagens hjemme-trummerum.

Flere har tilføjet at de gerne giver en ekstra hånd og hjælper hinanden. Det er en helt naturlig reaktion og her kan du læse mere om hvordan kriser gør os mere hjælpsomme.

 

Introverte savner også inspiration og kolleger

Den populære og gængse opfattelse af introverte og ekstroverte er snæver, og i den psykologiske verden opererer personlighedsforskerne Paul T. Costa og Robert R. McCrae med The Big Five. Her er introversion og ekstroversion blot én af fem overordnede personlighedsdimensioner. En personlighed vil afspejles i kombinationen af alle fem dimensioner og deres underliggende facetter.

Det betyder at både introverte og ekstroverte bevæger sig mellem flere dimensioner. Som en elastik der, med sin fleksibilitet, indeholder forskellige muligheder. Den klassiske introverte trives sandsynligvis langt bedre med de mange hjemmearbejdsdage, som tiden lige nu byder, end den klassiske ekstroverte.

DOG savner den introverte også inspiration, kolleger, den daglige “Hej hvordan går det?” og andre helt almindelig sociale omgangsformer. Nøjagtig ligesom den ekstroverte omvendt trives med en hjemmearbejdsdag hist og pist.

Er du introvert eller ekstrovert? Find ud af det her og sammenhold med teorien om The Big Five.

Maj Djurhuus, Psykoterapeut og Stresscoach

Pin It on Pinterest