1. januar.

Årets første dag tvinger sit glade godmorgen gennem dis og tåge. København vågner dovent, rejser sig og bevarer sin lækkerhed. Jeg trodser guldsko, champagnesabel og konfetti alle vegne og drages til udsigten over Københavns smukke Kanaler. Mine tanker tager fat og bringer mig til kulturnat, pizza på kanten, Paris, en solskinsdag og “bare” København. Hvert kig fyldes med kærlighed og oplevelser, og jeg elsker at også denne morgen byder sig til, som er det den første gang.

 

Den første gang

Det har vrimlet med “første gang” i mit 2021. Min fødselsdag uden min mor. Min mors fødselsdag uden hende. Mine børns fødselsdage uden deres mormor. Helligdage og traditioner uden min mor. Dødsdagen.

Andre har fortalt, at når man har mistet, er den første gang uden den savnede, den sværeste. Det tror jeg på. Netop fordi sorgen er bevægelig og flytbar som tiden går. Og selvom mit hjerte stadig er “let på tå” og ind i mellem rammes af et hensynsløst savn, bruser det mest med kærlighed og smil.

Kirkegården er for første gang blevet en del af mit liv. Udover at besøge min mor, snakker jeg med en ældre mand som besøger sin kone hver dag. Han glemmer mig fra gang til gang, og fortæller de samme historier. Jeg lytter gerne. En lille familie låner rive og skovl til mig. Når vi mødes tilfældigt fortæller de om deres tab og spørger sødt til mit. På en sidevej tæt på min mor er en gammel vens forældre. Han og jeg har genoptaget kontakten efter mange år. Vi mødtes for første gang ved vores forældre til en snak om gensidig inspiration til håndtering af sorg og til en snak om livet.

Nye tider, nye behov, nye måder. For første gang fra sammenbragt familie-boligfællesskab, til sammen med hver sin adresse. Min Mads ved Københavns Kanaler og jeg i mit barndoms-hood på Frederiksberg.

For første gang er jeg med i et kontorfællesskab Skiferhuset. Det er inspirerende, sjovt og professionelt, og det helt rigtige match.

For første gang er jeg en del af Sundhedsforsikringerne. Efter endnu en certificering som stresscoach, kom samarbejdet på plads – som en ekstra vinkel på i mit eksisterende virke som stresscoach.

Følelsen af den første gang var også over endelig at blive sluppet løs fra pandemiens grumme favntag. Koncerter, kultur, udstillinger, foder & druer. Rejser med mine kære, weekend-ophold, gynger og karruseller. Som en stormende forelskelse greb livets storheds-shot stærkt fat i mig, og jeg elskede det hele.

 

Vi kan det vi har lært

Vi kan det vi har lært, og vi kan sagtens lære nyt og mere. Den første gang er jo den første gang, og erfaringen sætter linjen for nye oplevelser. Justeringer, skruerier og indsigt hjælper på plads, så den første gang integreres og skaber hjertevarme og ro i sjælen.

2022 får et håbefuldt morgenkys. Med et inderligt ønske om at de første gange der hidtil har været, udvikler vejen til glæde. Og at fremtidige første gange lader udviklingsporten stå åben, så sind, krop og sjæl fodres med nysgerrighed, mod og kærlighed.

Igen i år er jeg fyldt af taknemmelighed over at særlige mennesker er i mit liv. Som altid ønsker jeg FRED og FED FED LYKKE til alle. Farvel 2021 og velkommen 2022. GODT NYTÅR ❤️

Maj Djurhuus, Psykoterapeut og Stress- & Lifecoach

Pin It on Pinterest